Att ses igen

19.04.2022

Jag är så innerligt tacksam för vår kontakt och ömsesidiga kärlek och inser att den är långt ifrån självklar. Nära relationer som har många starka känslor, som t ex mor/dotter, kan så lätt hamna på kollisionskurs. Är så TACKSAM!

Inre resa

Ytterligare insikt är att de senaste åren inneburit en livsviktig inre resa för mig.                   Från en relativt kravfylld tillvaro inträngd i ett hörn av måsten till ett liv fullt av jag vill.   Från utbränd, irriterad och trött till solbränd, lugn och med ett eget inre leende. 

Resan har varit krokig med toppar och dalar, hopp och tvivel. Att våga tro på sig själv och vad den inre rösten säger till dig är utmanande. Speciellt om det den säger är något som inte är i linje med att eftersträva materiell rikedom, karriär eller med andra ord det som är rätt i vår västerländska kultur. 

Att välja det du vill

Personligen har jag alltid hävdat att ordval är viktigt och har en stor och avgörande betydelse för hur känslan är inför en uppgift eller ett val. Testa detta: Säg en mening där du använder Jag måste (t ex träna eller diska). Upplev känslan i kroppen. Byt sedan ut jag måste till jag vill och känn efter om något förändras. 

Jag tror att vi alla kan välja hur vi vill leva. När jag upplevde att jag var inträngd i ett hörn av alla "måsten" och (som jag upplevde det) krav utifrån resulterade det i att jag blev utbränd. 

Det är såklart mer eller mindre lätt att välja den väg som du innerst inne verkligen vill. Alla val vi gör får konsekvenser, ibland endast för dig själv, men oftast påverkas även din omgivning. Men visst vore det härligare att leva ett liv fullt av jag vill istället för jag måste?

DU MÅSTE INGENTING! Provocerande, eller hur? 

Här följer ett förslag på en liten övning för att börja reflektera över dina måsten.

Gör två spalter på ett papper med en rubrik JAG MÅSTE och en JAG VILL. I spalterna skriver du, utan att tänka för mycket, upp de saker du upplever som måsten och de saker du vill. 

Gå nu igenom dina måsten, ett och ett, och ställ frågan varför. Inte en gång utan flera tills du kommer till kärnan av ditt varför det är ett måste. Känn efter om det nu kanske har blivit ett jag vill. När ett måste egentligen är ett jag vill har du gjort ett val. Du har inte tvingats till detta, du har valt att göra detta. Om något fortfarande känns som ett måste kan det vara läge att överväga att hitta en ny väg?

Gå sedan igenom din jag vill - lista och fundera över om det är något du behöver ändra på för att kunna göra dessa saker. 

Detta sätt att tänka har hjälpt mig att våga och välja nytt. Kanske kan det hjälpa dig att finna ditt inre leende? 

På väg hemåt

Mina 6 månader i Portugal börjar närma sig final. Ett äventyr, en nystart, ett avstamp. Återvänder till Sverige med ett större inre lugn, nya kunskaper, nya vänner och stor tillförsikt. Känns härligt att få träffa familj och vänner igen. Ska bli underbart att träffa älskade sonen William, krama om och se honom, nyfiket och kärleksfullt få rå om varandra. 

Nu väntar premiäryogaretreat på Öland i juni (3-6 juni och 30 juni till 3 juli) och sedan ett magiskt retreat i Portugal, Burgau i september (23-29 september). Det vore ju underbart om du ville vara med!? Kika på fliken Sensing Yogaretreat

Hoppas att vi ses snart igen här i bloggen, men allra helst i verkligheten, 

En stor, varm YOGAHUG från Petra


De senaste åren känns som en tid av kollektiv saknad. Oändligt många människor har tvingats till avståndstagande av hänsyn och risk för smitta. Att vara tvungen att hålla avstånd, inte ta i hand, inte kramas (som jag älskar) och att inte alls kunna ses är ett trauma i sig. För att inte tala om alla de som mist nära och kära under denna tid.

De senaste 10 dagarna har vi setts igen, min dotter Vendela och jag. Kärleksfullt, ömt och med ömsesidig nyfikenhet. Många kramar, öppna och kravlösa samtal, möten med "mina" människor här i byn Burgau i Portugal och även några nya bekantskaper. Aktiva och även lata dagar där vi gjort det som känts bra för stunden.