Att förändra & förändras

22.07.2022

Allt förändras

Det är i kris förändring sker, inte alltid, men oj så ofta. I min förändring från inrutat hotell-liv till flexibelt konsult- och yogainstruktörsliv möter jag ofta reaktioner som så modigt av dig, hur vågar du och så härligt! Och det är sant. Det är modigt och jag vågar riskera och det är väldigt härligt.

MEN för att nå hit har det krävts att hamna i kris, att ställas inför obehagliga och jobbiga situationer och att inse att jag kan göra val. Detta blogginlägg skrivs för att ge en bättre bild av "resan" som lett mig hit, just nu en solstol i Halmstad.

Vidbränd

Två gånger har jag rusat in i väggen, bränt ut mig, varit till lags, rädd att misslyckas och varit helt döv för min kropps signaler. Två olika tillfällen i livet då känslan har varit att det inte finns någon väg ut, inga valmöjligheter. När ingenting känns roligt eller inspirerande. 

Då är orden som Björn Natthiko ofta återkom till så värdefulla: THIS TOO WILL PASS. Även detta kommer att gå över. Oavsett om du befinner dig på en topp eller i en dal i livet så kommer även detta gå över. I dalen är orden en tröst och på toppen en skön påminnelse om att uppskatta nuet. 

Att välja

Vi kan alla göra val. Vissa val påverkar oss på många olika sätt och får konsekvenser både för dig själv och för andra. Andra val är små och medverkar till större förändringar längre fram. 

Jag minns att ett sätt för mig att komma ur gamla hjulspår var att göra något annorlunda varje dag. Gå en ny väg, besöka en ny plats, träffa & lära känna en ny person. Ett experiment som i förlängningen gjorde att min nyfikenhet, inspiration och lust att göra saker återvände! 

Att förändra och bryta mönster kan möta motstånd eftersom vi utsätter oss för något som vi inte är vana vid. Men känslan av att vara bakbunden och utan valmöjligheter är klart oskön. Att bevisa för sig själv att så inte är fallet är desto skönare! 

Jag tänker ganska ofta på håglösheten jag kände, speciellt i de stunder då jag hittar 100-tals saker som jag vill göra!!! Vilken underbar känsla det är att vilja i motsats till att inte vilja något alls. Även om bara några procent av alla "vill göra"-saker blir av så är livslusten och nyfikenheten så ovärderlig. 

Missförstå mig rätt, alla dagar är inte lustfyllda. Fortfarande finns inaktiva dagar då nyfikenheten gått och gömt sig. Men det är också OK.

Du är en human being

Vi lever i ett doing-samhälle fullt av human doing-människor. Många av oss hamnar i att vi är vad vi gör. Fy på oss!

Vi är alla så mycket mer, unika human beings. Det finns ingen annan som du i hela världen. Du är fantastisk! Jag är fantastisk! Så det så!

Förändra & förändras

På vägen hittade jag fram till vad jag vill. Så småningom lyssnade jag såväl på kroppen som på själen = magkänslan och gjorde val som ger mig fjärilar i magen och lyster i ögonen. 

Till slut har jag accepterat att alla känslor är ok och att de kommer ifrån min verklighet och mina erfarenheter. Det är inte bara i huvudet vi minns, kroppen håller så många minnen, såväl goda som dåliga. 

Rädslorna håller oss från att våga, tryggheten av att veta vad man har tar överhanden. 

Men om du tillåter dig att lyssna inåt så vet du egentligen vilken väg som är din. 

Min väg just nu är att sprida Sensing Yoga som ett sätt att hitta din inre styrka och ditt inre leende. Klasser live och Online samt härliga Sensing Yoga Retreats på Öland (augusti 2022), i Portugal (september 2022), Italien (våren 2023) och preliminärt Frankrike (hösten 2023).

När ses vi?

Varm Yogahug från Petra