Halltorps Gästgiveri 11-14 april 2024

SKRIVAR- & SENSING YOGA RETREAT

3 dagars retreat på Halltorps Gästgiveri

Har du drömmar om att skriva en bok? Svårt att komma igång eller i behov av inspiration? Underbara dagar på Öland i april, där du får uppleva skrivglädje och hitta verktyg att komma igång med eller vidareutveckla ditt skrivande. Låt dig omfamnas av den avkopplande atmosfären, den höga öländska luften och av att få ge dig själv några dagars frid och skrivtid. Här hittar du ditt inre leende och ger ditt lugn & ro-system plats att återställa din inre balans för att släppa loss din inspiration.

Anländ och landa torsdag kväll, Sensing Yoga följt av middag med skrivarprat och därefter valfritt bastubad med kallt dopp. 

Fredagen och lördagen startar med mjuk morgonsensing följt av härlig frukostbuffet. Här tar skrivarstunden vid tillsammans med Kerstin Bergman (se mer information i högerspalten). Senare på eftermiddagen följer Sensing Yoga-pass nummer två med fokus på återhämning och avslutande Yoga Nidra. Middag tillsammans och en skön natts sömn. 

Söndagen följer samma mönster och avslutas vid kl 15.  

DATUM: 11 - 14  april 2024

PRIS:  7 700:- helpension i dubbelrum, skrivpass med Kerstin & Sensing Yoga med Petra                 

Önskas enkelrum så tillkommer 250:- /natt = 750:-

Öland & Halltorps Gästgiveri

Halltorps Gästgiveri ligger på mellersta delen av ön med nära till såväl Kalmar via Ölandsbron och till Borgholm och Färjestaden. 

Halltorp har lång historia som gästgiveri och är idag ett boende med sköna, gemytliga rum, bastu med kallbadsmöjlighet,  god mat, delikatessbutik och en avkopplande miljö. 

Du bor i delat dubbelrum (eller enkelrum) med delbara sängar och sittmöjlighet. Enkelrumstillägg 750:-.

Det är nära till härlig natur och promenadstigar ner mot havet. Eller ett besök på Vida Konsthall som ligger ett stenkast från hotellet!

Kom igång och skriv!

DIN SKRIVCOACH: Kerstin Bergman

Kerstin som leder dina skrivpass är författare, föreläsare och frilansredaktör med en gedigen grund i litteraturvetenskapen. Hon har arbetat med skrivande under hela sitt yrkesverksamma liv och är en erfaren pedagog. Hon är också en av Sveriges främsta deckarexperter. 

Som skönlitterär författare debuterade hon 2020 med "Oskuld och oleander" som följdes av "Förgätmigej" (2021) och "Ekarvet" (2023). Under 2024 kommer nästa episod i huvudkaraktären Iris liv.

Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med Kerstin och känner att vi kommer skapa en fantastisk långhelg tillsammans.

Läs mer på Crimegarden.se

Foto: Andreas Gruvhammar 

Skrivpassen

Syftet med våra skrivpass är att underlätta för dig att finna skrivglädje och inspiration. Under passen varvas kreativa skrivövningar med diskussioner och korta miniföreläsningar. 

Hur kommer man igång och hur får man sina skrivprojekt i mål?

Hur skapar man komplexa gestalter och skriver levande dialog?

Hur fångar man sina läsare och skapar en text med driv?

Vi arbetar helt utan prestationskrav och upplägget passar såväl den vane skribenten som den som vill komma igång.

Det ska bli så roligt att skriva med dig!

Resa hit

Tåg: ta tåget till Kalmar Station så hämtar jag dig där!                                

Buss: Från Stockholm går det utmärkt att ta Silverlinjen, prisvärt och praktiskt!  Jag hämtar i Rälla.                                                                        

Bil: Kör över Ölandsbron och följ skyltar norrut mot Borgholm. Kör ca 18 km och ta vänster ner mot havet vid skylt Halltorps Gästgiveri. Framme!