Må bra retreat för mogna kvinnor i klimakteriet

Må bra retreat för mogna kvinnor i klimakteriet 

hålls på engelska

Humörsvängningar, svallningar, uppblåst mage, ont i kroppen och allmänt olustig? Klimakteriets före, under och efter påverkar alla kvinnor på ett eller annat sätt. Vi är alla unika och reagerar olika, men verktyg att ta hand om dig själv finns!

I augusti 2023 finns möjligheten att ta del av två kvinnors redskap och kunskaper för att skapa din egen verktygslåda för att må bra.

Retreatet kommer hållas på engelska eftersom Kathrin Wörner, tyska som sedan 20 år bor i Portugal, kommer att hålla delen som handlar om Hormone Yoga Therapy, HYT. https://www.kathrin_woerner.com

Den andra delen hålls av mig, Petra Schollin Löfbom, som håller i våra Sensing Yoga klasser där vi med mjuka och naturliga rörelser lär känna vår kropp på nytt och finner vårt inre leende.

Dessa underbara dagar går av stapeln på Öland i augusti, 9-13. Låt dig omfamnas av den avkopplande atmosfären, den höga öländska luften och av att få ge dig själv några dagars frid. Här hittar du ditt inre leende och ger ditt lugn & ro-system plats att återställa din inre balans. Hormone Yoga Therapy ger dig redskapen att hantera klimakteriets mysterium. 

Anländ och landa onsdag kväll, vi samlas och påbörjar resan inom HYT med Kathrin. Detta följs av middag och kanske en promenad med kvällsdopp i Stora Rörs hamn. Följande dagar startar med mjuk morgonsensing följt av frukost i trädgården. Fri tid under dagen där du får med dig picknick och tips på sevärdheter eller så kopplar du av i Stora Rör. Senare på eftermiddagen följer Hormone Therapy Yoga. Middag tillsammans och en härlig natts sömn. 

Söndagen följer samma mönster men avslutas efter frukost.  

DATUM: 9 till 13 augusti 2023

PRIS: 

7 900:- helpension i dubbelrum & Sensing Yoga 

9 900:- helpension i enkelrum & Sensing Yoga

Exklusive boende 6 500:-

Hitta ditt inre leende!

Öland och Stora Rör

Stora Rör ligger på mellersta delen av ön med nära till såväl Kalmar via Ölandsbron och till Borgholm och Färjestaden. Förr i tiden gick färjorna från fastlandet hit och bilköerna ringlade sig långa längs den lilla vägen. 

Idag är Stora Rör en harmonisk plats med möjlighet till bad, båtplatser och Mormors härliga café samt Mormors Bistro. Det sjuder av en annan sorts liv, det sköna ledighetslivet.

Ljungstugan

Platsen för Sensing Yoga retreatet är Ljungstugan som ligger ca 1 km från havet i Stora Rör. Huset byggdes av mina morföräldrar och stod klart 1929. Ljungstugan är mer än ett hus, det är min fasta punkt i livet och många släktingar, vänner och hyresgäster vittnar om att här finns en speciell atmosfär och energi.

Här finns två sovrum med tre bäddar i vardera rum. Önskas enkelrum så finns möjlighet att bo i en närliggande stuga, ca 3 minuters promenad från Ljungstugan. Enkelrumstillägg 1000:-.

Huset har en skön gammaldags känsla, knarrande trägolv och öppen spis. 

Trädgården är en naturtomt med gott om plats för utehäng, varför inte koppla av i hammocken?

Yogadecket

Här har jag låtit bygga ett yogadeck, en underbar "utomhusscen" för yogapass. Beroende av väder och vind, i samklang med väder och vind.  


Resa hit

Tåg: ta tåget till Kalmar Station så hämtar jag dig där! 

Buss: Från Stockholm går det utmärkt att ta Silverlinjen, prisvärt och praktiskt!  Jag hämtar i Glömminge.                                                                          

Bil: Kör över Ölandsbron och följ skyltar norrut mot Borgholm. Kör ca 12 km och ta vänster ner mot havet vid skylt Stora Rör. Efter ca 600 meter sväng höger in på Per Johanssons väg, Ljungstugan är tredje huset på vänster sida.