Öland 1-3 september 2023

Sensing Yoga & SKRIVARRETREAT

2 dagars retreat i Stora Rör, Ljungstugan

Har du drömmar om att skriva en bok? Svårt att komma igång eller i behov av inspiration? Underbara dagar på Öland i augusti, där du får uppleva skrivglädje och hitta verktyg att komma igång med eller vidareutveckla ditt skrivande. Låt dig omfamnas av den avkopplande atmosfären, den höga öländska luften och av att få ge dig själv några dagars frid och skrivtid. Här hittar du ditt inre leende och ger ditt lugn & ro-system plats att återställa din inre balans för att släppa loss din inspiration.

Anländ och landa fredag kväll, Sensing Yoga följt av middag och kvällsdopp i Stora Rörs hamn. Lördagen startar med mjuk morgonsensing följt av frukost i trädgården. Här tar skrivarstunden vid tillsammans med Kerstin Bergman (se mer information i högerspalten). Senare på eftermiddagen följer Sensing Yoga-pass nummer två med avslutande Yoga Nidra. Middag tillsammans och en härlig natts sömn. 

Söndagen följer samma mönster och avslutas vid kl 15.  

DATUM: 1-3 september 2023

PRIS:  5 500:- helpension i trebäddsrum, skrivpass med Kerstin & Sensing Yoga med Petra                 

Önskas enkelrum så tillkommer 1000:- 

Öland och Stora Rör

Stora Rör ligger på mellersta delen av ön med nära till såväl Kalmar via Ölandsbron och till Borgholm och Färjestaden. Förr i tiden gick färjorna från fastlandet hit och bilköerna ringlade sig långa längs den lilla vägen.

Idag är Stora Rör en harmonisk plats med möjlighet till bad, båtplatser och Mormors härliga café samt Mormors Bistro. Det sjuder av en annan sorts liv, det sköna ledighetslivet.

Ljungstugan

Platsen för Sensing Yoga retreatet är Ljungstugan som ligger ca 1 km från havet i Stora Rör. Huset byggdes av mina morföräldrar och stod klart 1929. Ljungstugan är mer än ett hus, det är min fasta punkt i livet och många släktingar, vänner och hyresgäster vittnar om att här finns en speciell atmosfär och energi.

Här finns två sovrum med tre bäddar i vardera rum. Önskas enkelrum så finns möjlighet att bo i en närliggande stuga, ca 3 minuters promenad från Ljungstugan. Enkelrumstillägg 1000:-.

Huset har en skön gammaldags känsla, knarrande trägolv och öppen spis.

Trädgården är en naturtomt med gott om plats för utehäng, varför inte koppla av i hammocken?

Kom igång och skriv!

DIN SKRIVCOACH: Kerstin Bergman

Kerstin som leder dina skrivpass är författare, föreläsare och frilansredaktör med en god grund i litteraturvetenskapen. Hon har arbetat med skrivande under hela sitt yrkesverksamma liv och är en erfaren pedagog. Hon är också en av Sveriges främsta deckarexperter. 

Som skönlitterär författare debuterade hon 2020 med "Oskuld och oleander" som följdes av "Förgätmigej" (2021) och "Ekarvet" (2023).

Jag ser verkligen fram emot att få samarbeta med Kerstin och känner att vi kommer skapa en fantastisk helg tillsammans.

Läs mer på Crimegarden.se

Foto: Andreas Gruvhammar 


Skrivpassen

Syftet med våra skrivpass är att underlätta för dig att finna skrivglädje och inspiration. Under passen varvas kreativa skrivövningar med diskussioner och korta miniföreläsningar. 

Hur kommer man igång och hur får man sina skrivprojekt i mål?

Hur skapar man komplexa gestalter och skriver levande dialog?

Hur fångar man sina läsare och skapar en text med driv?

Vi arbetar helt utan prestationskrav och upplägget passar såväl den vane skribenten som den som vill komma igång.

Det ska bli så roligt att skriva med dig!


Resa hit

Tåg: ta tåget till Kalmar Station så hämtar jag dig där!                                

Buss: Från Stockholm går det utmärkt att ta Silverlinjen, prisvärt och praktiskt!  Jag hämtar i Glömminge.                                                                          

Bil: Kör över Ölandsbron och följ skyltar norrut mot Borgholm. Kör ca 12 km och ta vänster ner mot havet vid skylt Stora Rör. Efter ca 600 meter sväng höger in på Per Johanssons väg, Ljungstugan är tredje huset på vänster sida.